De Formule 1 en de eigenaar van het Istanbul Park-circuit in Istanbul zijn in principe akkoord over een terugkeer van de Grand Prix van Turkije.

Dat vertelt circuiteigenaar Vural Ak aan Turkse media. Volgens Ak is er nog niks getekend, maar is er in principe een akkoord over de terugkeer van de race die in 2011 voor het laatst werd gehouden.

Ak heeft hierover gesproken met de Turkse president Recep Tayyip Erdogan, Liberty Media-ceo Chase Carey en een aantal andere belanghebbenden van Turkse ministeries en de autosportbond.

Carey was op uitnodiging van Ak afgereisd naar Turkije. Ak is sinds enkele jaren de uitbater van het circuit waar de Formule 1 eerder van 2005 tot en met 2011 op heeft geracet.

Petrov, Button en Massa in gevecht tijdens de Grand Prix van Turkije van 2011.

Eind 2012 waren de Formule 1, toen nog onder het bewind van Bernie Ecclestone en CVC Capital, en Ak ook al eens in principe akkoord over een rentree van de race, maar ging het uiteindelijk niet door.

Wanneer de Formule 1 terug zou moeten keren naar Turkije is nog niet helemaal duidelijk. 2018 zou al gelijk een optie kunnen zijn, afhankelijk van hoeveel races Liberty Media dan wil houden.

Hoewel de Grote Prijs van Maleisië na dit jaar van de kalender verdwijnt, keert de Formule 1 in 2018 terug in Duitsland en Frankrijk. Daarmee ligt het aantal races al op 21.

Komt ook Turkije daar nog bij, dan zou het aantal Grands Prix naar een recordaantal van 22 stijgen. Liberty Media heeft echter al aangegeven ervoor open te staan het aantal races uit te breiden.