Een viertal Formule 1-teams geeft gehoor aan de oproep van de Britse overheid om medische apparatuur te produceren die kan helpen in de wereldwijde strijd tegen het coronavirus. In Italië draagt ook Ferrari ondertussen haar steentje bij.

Dat bericht zowel RaceFans als de BBC. Formule 1-teams zijn hightech-operaties en een groot deel ervan beschikt over technische kennis en middelen die nu van waarde kunnen zijn. Zo hebben Mercedes, Williams, McLaren, Red Bull elk een afdeling ’toegepaste technologie’ die nu in actie komt.

Lees ook: Formule 1-baas Chase Carey schrijft open brief aan fans

RaceFans meldt dat de vier in Groot-Brittannië gevestigde teams onder meer beademingsmachines zullen produceren. Hier is wereldwijd een tekort aan, terwijl ze essentieel zijn voor het behandelen van coronapatiënten die met ernstige symptomen zoals ademhalingsklachten kampen.

Volgens de BBC zullen veel van de  andere teams hun middelen eveneens inzetten om te helpen. Ferrari heeft de daad ondertussen al bij het woord gevoegd. De Agnelli-familie achter Ferrari (en FIAT) heeft in Italië tien miljoen euro en 150 beademingsmachines gedoneerd en stelt auto’s ter beschikking.

Lees ook: F1 neemt alvast ‘zomerpauze’: fabrieken drie weken dicht in maart en april