*

Force India gaat Pérez en Ocon toespreken

Daan de Geus

Daan de Geus

27 juni 2017 09:38

Force India gaat Pérez en Ocon toespreken
Racepictures

Force India-coureurs Sergio Pérez en Esteban Ocon kunnen op een strenge toespraak van de Force India-teamleiding rekenen, na hun botsing in Bakoe.

Pérez en Ocon lagen in Azerbeidzjan voor de tweede race op rij met elkaar overhoop. In Canada bleef het bij geëmmer over het wel of niet uitdelen van teamorders, wat ook al een staartje kreeg. In Bakoe raakten Pérez en Ocon elkaar tot twee keer toe, wat Pérez uiteindelijk zijn race kostte.

Na eerder contact bij bocht één, zat Ocon bij het uitkomen van bocht twee aan de binnenkant en liet hij – zo meent Pérez althans – niet genoeg ruimte, al was het volgens Ocon ‘gewoon racen’. Pérez viel uiteindelijk uit, Ocon werd zesde, maar ze hadden allebei veel hoger kunnen eindigen.

Dat beseft ook chief operating officier Otmar Szafnauer, die dat duidelijk maakt in gesprek met Motosport en zegt dit ook zeker duidelijk te zullen maken aan zijn coureurs. “Je teamgenoot raken, is het ergste wat je kan doen, want je geeft zo kansen weg aan anderen.”

“Bakoe is natuurlijk een tricky stratencircuit. Op elke andere baan had Sergio prima wat opzij gekund en was het goed afgelopen; nu zat er een muur naast hem en kon hij nergens heen. We gaan dit zeker, op een professionele manier, bespreken en zullen onze coureurs vertellen dat dit niet acceptabel is.”

Ocon werd nog zesde, maar er zat veel meer in.

“Ze mogen gewoon niet tegen elkaar aanrijden”, beklemtoont Szafnauer. “Met een ander botsen is al erg genoeg, laat staan dat het je teamgenoot is. Sergio en Esteban snappen dat zelf echter ook wel, want het zijn slimme jongens.”

Szafnauer gaat het incident sowieso nog verder bestuderen alvorens met de coureurs om de tafel te gaan. Momenteel ziet hij het als een ’50/50 of 55/45′ gevalletje. Het pijnlijke is volgens Szafnauer vooral dat er anders een tweede en/of derde plek in had gezeten.

Gerelateerd