*

Formule 1 nr. 7 is uit!

Redactie

Redactie

7 jaar geleden

Formule 1 nr. 7 is uit!
Formule1

In het nieuwste nummer van Formule 1 stellen we Sauber-nieuweling Sergio Pérez voor en geeft Eric Boullier zijn visie op de Formule 1. Verder een portret van Roland Ratzenberger en alles over de Grand Prix van Turkije.

‘De Formule 1 zal mij niet veranderen’
Sergio Pérez is de eerste Mexicaan in dertig jaar die de Formule 1 haalt. “En nu ga ik ervan genieten ook, zolang als ik hier kan blijven. Misschien is het maar voor een jaar, misschien duurt het langer. Maar ik geniet van elk moment.”

Alles onder controle
Tja. Sebastian Vettel kan voor de Grand Prix van Spanje rustig zijn heenvlucht wijzigen. Even een snipperdag nemen en pas vrijdagavond aankomen, da’s vroeg genoeg. In Turkije heeft hij aan één vrije training ook meer dan voldoende om zijn auto klaar te stomen voor poleposition en overwinning. Drie op vier voor de wereldkampioen.

Servus, Roland
In 1994, op 33-jarige leeftijd, debuteerde Roland Ratzenberger in de Formule 1. Voor de openingsrace wist hij zich niet te kwalificeren, in zijn tweede GP-weekend finishte hij als elfde. Toen kwam Imola – en de fatale crash. In het weekend dat werd overschaduwd door de dood van Ayrton Senna verdween Ratzenberger net zo snel als hij was gekomen. Voor altijd. Wie was deze Oostenrijker?

De puzzel wordt completer
In editie twee van dit magazine schreven we eerder dit jaar over het Red Bull-‘neuzenmysterie’. De vrees dat dit in 2010 onopgelost gebleven probleem de concurrentie ook in 2011 zou blijven teisteren, lijkt uit te komen – juist omdat Adrian Newey op dit gebied kennelijk dingen weet waarvan niemand anders verstand heeft.

‘Ik ben niet bang om risico’s te nemen’
Op zijn aanstelling als teambaas begin vorig seizoen werd sceptisch gereageerd. Hij zou te jong zijn, te onervaren. Een jaar later bewijst Eric Boullier dat hij zich prima staande kan houden in de slangenkuil die de Formule 1 anno 2011 is.

Lees meer over

Magazine

Gerelateerd