De Formule E heeft zijn volledige kalender voor 2021 bekend gemaakt. De kalender van de elektrische raceklasse telt dit jaar 15 races, een record. Door de coronapandemie werden enkele raceweekends uitgesteld naar 2022.

Twee maanden geleden trapte de Formule E zijn seizoen af in Saoedie-Arabië. Nyck de Vries won in Diriyah de eerste race van het seizoen, tijdens de tweede ePrix startte Robin Frijns vanaf polepositie. Twee weken geleden vonden de derde en vierde race van het seizoen plaats in Rome, komend weekend staan er twee races in Valencia op de planning.

Lees ook: McLaren neemt optie op Formule E-deelname in 2022

Voorlopig had de Formule E enkel een kalender tot en met mei bekend gemaakt. Daar kwam vandaag verandering in. Het Formule E-seizoen zal dit jaar 15 races tellen. Na Valencia reist de elektrische raceklasse nog naar Monaco, Puebla in Mexico, New York, Londen en Berlijn.

Vier double headers
In Monaco wordt slechts één ePrix gereden, maar voor het eerst wel op het F1-circuit. Op alle andere locaties vinden twee races plaats. Dat brengt het totaal op vijftien, een record voor de Formule E. “Vier double headers in Puebla, New York City, Londen en Berlijn zullen de perfecte omstandigheden creëren om de eerste officiële FIA-wereldkampioen Formule E te kronen”, reageert FE-topman Alberto Longo.

In vergelijking met de voorlopige kalender verhuis de ePrix van Mexico van het Autodromo Hermanos Rodriguez in Mexico City naar Puebla. De weekends in Marokko, Zuid-Korea en Chili worden door de coronapandemie uitgesteld naar 2022.

FORMULE E-KALENDER 2021

Ronde StadLandDatum 
DiriyahSaoedie-Arabië26 februari
DiriyahSaoedie-Arabië27 februari
RomeItalië10 april
RomeItalië11 april
ValenciaSpanje24 april
ValenciaSpanje25 april
MonacoMonaco8 mei
PueblaMexico19 juni
PueblaMexico20 juni
10 New York Verenigde Staten10 juli
11 New York Verenigde Staten11 juli
12 LondenVerenigd Koninkrijk24 juli
13 LondenVerenigd Koninkrijk25 juli
14 BerlijnDuitsland14 augustus
15 BerlijnDuitsland15 augustus

Lees ook: ‘Sim Racing naar virtuele Olympische Spelen’