*

Franz Tost mikt in 2021 op vijfde plaats in het kampioenschap

Marijn Sourbron

Marijn Sourbron

24 januari 2021 11:20

Franz Tost mikt in 2021 op vijfde plaats in het kampioenschap
Motorsport Images

Franz Tost heeft vertrouwen in het seizoen 2021. Alpha Tauri, de opvolger van Toro Rosso, beleefde afgelopen jaar zijn beste seizoen sinds de oprichting van het zusterteam van Red Bull, maar Tost droomt van meer. Hoewel de Alpha Tauri-teambaas beseft hoe krap het is vanaf de derde plek, acht hij zijn team in staat te strijden voor de vijfde plaats.

Alpha Tauri nam aan het einde van 2020 afscheid van Daniil Kvyat en kiest dit jaar voor Yuki Tsunoda als teamgenoot van Pierre Gasly. Het geloof van teambaas Franz Tost in de Japanse rookie is groot. “Met Gasly hebben we een coureur die al bewezen heeft dat hij kan winnen, en met Yuki Tsunoda hebben we een jong en groot talent waar we nog veel meer van gaan horen”, vertelt Tost aan F1-Insider.

Lees ook: Tost: ‘Gaan effect budget cap en nieuwe regels pas in 2023 merken’

Een veelbelovend rijdersduo dus, en dat zorgt voor de nodige verwachtingen. Met een zevende plaats in het constructeurskampioenschap, een overwinning op Monza en 107 punten beleefde het team uit Faenza het beste seizoen uit zijn geschiedenis.

Toch omschrijft Tost dat resultaat als ‘slechts zevende’. In 2021 mikt de Oostenrijker op de vijfde plaats. “Hoewel we in 2020 een race hebben gewonnen en bijna overal snel waren, werden we slechts zevende. Dat laat zien hoe krap het is vanaf de derde plek”, aldus de Alpha Tauri-teambaas.

Lees ook: F1 overweegt kortere kalender met roulerende Grands Prix

YAS MARINA CIRCUIT, UNITED ARAB EMIRATES – DECEMBER 10: Franz Tost, Team Principal, AlphaTauri, Pierre Gasly, AlphaTauri, and Daniil Kvyat, AlphaTauri, at the AlphaTauri end of season photo call during the Abu Dhabi GP at Yas Marina Circuit on Thursday December 10, 2020 in Abu Dhabi, United Arab Emirates. (Photo by Glenn Dunbar / LAT Images)

Lees meer over

Alpha Tauri Franz Tost