De Franse GP2-coureur Pierre Gasly heeft toegegeven dat het ongeval waarbij Daniël de Jong zaterdag een ruggenwervel brak zijn schuld is.

Tijdens de GP2-race op Spa afgelopen zaterdag probeerde De Jong Red Bull-protegé Gasly buitenom in te halen in de volgas linkerbocht Blanchimont. De Nederlander rekende erop dat zijn concurrent hem de ruimte zou geven maar dat gebeurde niet. De auto’s raakten elkaar, en De Jong verdween hard in de bandenstapels. Daarbij brak de 23-jarige coureur een ruggenwervel.

“Afgaand op de beelden had ik hem inderdaad meer ruimte moeten geven”, zei Gasly tegen Motorsport. De Fransman doet zijn verslag van het ongeluk. “Ik zag hem naderen, hij was sneller en kwam naast me. Totdat we even snel reden, met zijn voorwiel bij mijn achterwiel. Hij had toen nog genoeg ruimte.”

“Daarna richtte ik mijn blik op Blanchimont”, vervolgde Gasly. “In die bocht kijk je niet in je spiegels, want je rijdt er 280 en op de limiet. Net voor we instuurden voelde ik dat we elkaar geraakt hadden.”

Rotgevoel

Gasly is opgelucht dat zijn fout De Jong geen ernstiger letsel heeft bezorgd. “Ik voelde me er best rot over”, gaf hij toe. “Ik was met hem in aanraking gekomen en nu was het zo ernstig. Gelukkig zijn de gevolgen minder erg dan had gekund, maar het is nog steeds een serieuze zaak.”

Niet voor niets vreesde Gasly aanvankelijk dat De Jong zwaarder gewond was. “Ik maakte me echt zorgen om hem. Toen ik zag hoe lang het allemaal duurde spookten de ergste scenario’s door mijn hoofd”, vertelde de DAMS-coureur. “Ik hoop nu dat hij snel terug kan komen en spoedig herstelt.”