*

Gasly: ‘Toro Rosso moet zo lang mogelijk aan 2018-auto blijven werken’

Daan de Geus

Daan de Geus

16 mei 2018 16:47

Gasly: ‘Toro Rosso moet zo lang mogelijk aan 2018-auto blijven werken’
Red Bull

Toro Rosso’s Pierre Gasly vindt dat het team uit Faenza de STR13 zo lang mogelijk moet blijven doorontwikkelen. Zeker nu de strijd in de middenmoot zo fel is.

Met de nodige aerodynamische veranderingen op til voor 2019, komt een kleiner team als Toro Rosso wellicht in de verleiding al snel meer aandacht en middelen aan de auto voor volgend jaar te spenderen. Het team van Haas heeft bijvoorbeeld al aangegeven dat dit een lastige afweging is. Maar als het aan Gasly ligt, blijft Toro Rosso zo lang mogelijk aan de STR13 van dit jaar werken. “Ik zal het team pushen om me tot en met de laatste race van het jaar zoveel mogelijk performance te geven”, vertelt hij Motorsportweek.com.

“Ik vind het veel te vroeg om al aan volgend jaar te denken. Ik richt me liever op het hier en nu, om er op dit moment het maximale uit te halen”, vertelt de Fransman, die erkent dat er op een gegeven moment ‘meer en meer’ middelen aan de 2019-auto gewijd moeten worden: “Maar ik concentreer me er gewoon op er nu het beste van te maken.”

Gezien hoe competitief Toro Rosso’s rivalen zijn, moet Red Bulls opleidingsteam volgens Gasly ook gewoon alle zeilen bijzetten om gelijke tred te houden. “Force India was onverslaanbaar in Bakoe, Haas is enorm sterk als ze alles uit hun auto halen en Renault wordt ook steeds beter”, somt hij op.

Voor Toro Rosso maakt dat het uiteraard niet makkelijk te blijven scoren: “Al hebben we wel gezien dat we zeker over veel potentieel beschikken. Kijk maar naar hoe we het deden toen we in Bahrein alles uit de auto wisten te halen.” In Bahrein finishte Gasly als vierde, en hij denkt dat het altijd het doel moet zijn op dat niveau te presteren. “Daarom is het team blijven pushen het belangrijkste dat ik van mijn kant kan doen.”

Lees meer over

Gasly STR13 Toro Rosso