De Formule 1 heeft de afgelopen week 1461 coronatests uitgevoerd onder coureurs, teampersoneel en andere medewerkers uit de sport. Daarbij hebben nul mensen positief getest. Bij de vorige testronde testten nog twee mensen positief.

Lees ook: FIA bevestigt twee positieve coronagevallen, zijn geïsoleerd

Dat meldt de sport op basis van tests uitgevoerd tussen 17 en 23 juli. Bij de vorige testronde, waarvan de resultaten op de vrijdag (17 juli) van het Grand Prix-weekend in Hongarije bekend werden gemaakt, werden daarentegen nog twee positieve tests gemeld. Deze personen zijn toen direct geïsoleerd.

Het aantal van 1461 tests dat de Formule 1 van 17 tot en met 23 juli heeft uitgevoerd, ligt een stuk lager dan bij eerdere testronden. De Formule 1 wijt dat aan de week pauze tussen Grands Prix, terwijl er daarvoor een triple header werd afgewerkt.

Formule 1-personeel dat op circuit werkt, moet voor het afreizen naar een Grand Prix een coronatest ondergaan, terwijl op circuit per persoon om de vijf dagen een test moet worden afgelegd. De FIA maakt de testresultaten elke zeven dagen bekend.

Lees ook: In beeld: Neem een kijkje in de ‘corona-paddock’ in Oostenrijk