Antonio Giovinazzi zegt elke race druk te ervaren van teamgenoot Kimi Räikkönen. De Italiaanse Alfa Romeo-coureur denkt dat de Fin ‘misschien’ nog steeds tot de beste coureurs van het veld behoort. Daarnaast is Giovinazzi ‘vereerd’ dat hij de vijfhonderdste Formule 1-race van Sauber met het team mag meemaken: “Ik ben trots dat ik onderdeel ben van de geschiedenis.”

Giovinazzi is nu bezig aan zijn tweede seizoen bij Alfa Romeo als teamgenoot van de 41-jarige Kimi Räikkönen en zal ook volgend jaar de Fin nog naast zich hebben. Hoewel de Italiaan al vaker heeft gezegd dat de ervaring van Räikkönen hem heeft geholpen, brengt het ook de nodige druk met zich mee dat hij zijn teamgenoot is, geeft hij toe.

Lees ook: Ferrari-teambaas Binotto slaat GP Turkije over

“Met Kimi als teamgenoot voel je elke race druk, omdat hij zo moeilijk te verslaan is”, zegt Giovinazzi. “Misschien behoort hij zelfs nog steeds tot de beste coureurs van het veld. Ik probeer gewoon elke race zo goed mogelijk te presteren”, aldus de Italiaan. De twee coureurs staan in het kampioenschap allebei op vier punten, waarmee het team achtste bij de constructeurs staat.