De Nederlandse en Belgische Grands Prix blijven ook in 2024 op de kalender van de Formule 1 staan. Bronnen in de paddock hebben dat aan FORMULE 1 Magazine bevestigd. 

Het bericht komt als reactie op eerder nieuws dat de beide races een plek zouden moeten delen. De Belgische krant Le Soir meldde dat alleen de Grand Prix van België komend jaar op de kalender zou staan. In 2025 zou Zandvoort het dan overnemen van België. Deze wisselwerking zou zich dan in de daaropvolgende jaren voortzetten. Onze bronnen bevestigen dus dat dit niet het geval is. Beide races staan ‘gewoon’ op de kalender komend jaar.

LEES OOK: Oude bekenden, nieuwe gelukszoekers en een volle kalender: hoe staat het met de circuits van 2024?

Voor België betekent dit nieuws een verlenging van het contract. Het circuit van Spa-Francorchamps had een contract tot en met het einde van dit jaar. Lange tijd werd aangenomen dat het Zuid-Afrikaanse circuit Kyalami de plek van Spa in zou nemen in 2024. Nu die plannen echter ingetrokken zijn, is de weg vrij gekomen voor een verlenging van het contract van België. Het contract van Zandvoort loopt nog tot en met 2025.

De extra dikke Vaderdag editie van FORMULE 1 Magazine ligt nu in de winkel, maar kan ook online worden besteld. In deze uitgave alles over de door Max Verstappen gewonnen GP’s van Monaco en Spanje en volop boeiende verhalen, reportages ter plaatse, en exclusieve interviews. Met onder meer:

  • Exclusief!: Win de laatste kaarten voor de Max Verstappen Tribune in Spa
  • Reportage: Max Verstappen, onaantastbaar in Monaco en Spanje
  • Achtergrond: Seychelle de Vries is meer dan de zus van Nyck
  • Interview Franz Tost: Ik heb lak aan diplomatie
  • Extra: Megaposter Max Verstappen
  • Het allermooiste beeld van Peter van Egmond

Gratis verzending in Nederland!