Dat er zoveel onduidelijkheid bestaat over de toekomstige eigendomssituatie van het team van Lotus, remt de renstal ook op de baan af. Dat constateert coureur Romain Grosjean.

Nu de geruchten over een mogelijke overname van Lotus door Renault rondzingen, is het volgens Grosjean zo dat er op het moment niet veel geld in het team wordt gepompt door de huidige eigenaar Genii Capital, wat betekent dat de formatie uit Enstone stilstaat in haar ontwikkeling.

“We hebben onze auto dit seizoen niet zo goed doorontwikkeld als gehoopt, maar dat valt de mensen op de fabriek niet aan te rekenen. Er zitten veel goede ideeën in de pijplijn, maar aangezien er over de verkoop van het team wordt gedacht, staat de geldstroom stil”, vertelt Grosjean aan ESPNF1.

“Het heeft weinig nut voor de huidige eigenaren om nu veel geld in het team te steken, want die investeringen gaan mogelijk verloren als het team wordt verkocht. Het is dus afwachten wat er gaat gebeuren. Tot er duidelijkheid is, zal er weinig vooruitgang in zitten”, vreest de Fransman.

Grosjean draait er niet omheen dat dit enigszins frustrerend is, want Lotus heeft eerder dit seizoen volgens hem wel bewezen haar zaakjes goed op orde te hebben. “De auto is in de basis sterk. Veel beter dan die van vorig jaar, wat laat zien dat de technische mensen hier hun vak verstaan.”

“We zouden nu progressie moeten boeken door met nieuwe onderdelen te komen, maar dat is dus niet gelukt”, constateert de nummer tien uit het WK, die zestien punten scoorde in de eerste vijf races, waarop hij er in de vijf Grands Prix daarna nog maar zeven meepakte.

Renault
Wat de 29-jarige Grosjean ten overstaan van ESPNF1 herhaalt, is dat hij een overname van Lotus door Renault zou verwelkomen. “Want het is altijd goed deel uit te maken van een team dat eigendom is van een autofabrikant.”

In interview met Formula1.com toonde Grosjean zich eerder al voorstander van een terugkeer van Renault als teameigenaar, en dan natuurlijk het liefst van de renstal uit Enstone en met hem als coureur. “Dat zou een optie kunnen zijn voor me. Het is in ieder geval een mooi verhaal.”