Na de crash van Kevin Magnussen in de kwalificatie gisteren heeft het team van Haas met man en macht gewerkt om zijn wagen voor de race gereed te hebben. Na een start vanuit de pitsstraat waren zijn kansen op een mooi resultaat al klein en een slechte pace maakte het niet veel beter. Gefoeter over de boordradio maakte hem niet populair bij de teamleiding.

(Tekst gaat door onder de afbeelding)

De bewuste crash tijdens de kwalificatie. © Motorsport images.

© Motorsport images.

Tijdens de race leidde de slechte pace tot grote frustratie bij Magnussen, die hij dan ook flink uitte over de boordradio. “Dit is de slechtste wagen ooit”, was één van zijn uitspraken. Daarmee stootte hij zijn team tegen het zere been, waarna teambaas Guenther Steiner van Haas hoogstpersoonlijk zijn Deense coureur te woord stond in de bewoording zoals alleen hij het kan: “Voor ons in het ook niet leuk, genoeg is genoeg.”

Lees ook: Hamilton wint in Canada na omstreden tijdstraf voor Vettel

“Het was een teleurstellende dag’
Het gemor van Magnussen was hiermee afgelopen en reeds in de uitloopronde toonde hij via de boordradio berouw richting zijn team. “Ik weet dat jullie net zo gefrustreerd zijn als ik, sorry”, was zijn eerste reactie. Ook tegen Ziggo Sport was zijn toon heel anders dan midden in de race. “Het was een teleurstellende dag. We hadden een geweldige wagen in de kwalificatie, maar we worstelden met de banden tijdens de race. Het is vervelend voor het hele team, zij verdienen beter.”

Lees ook: Verstappen: ‘Er zat dit weekend gewoon niet meer in’

Zijn relaas op de boordradio moet niet zo worden opgepakt meent Magnussen. “Het was niet negatief bedoeld naar het team. Je bent gefrustreerd in die positie, vooral als je weet dat je een goede wagen hebt. Het is een geweldig team.”

Lees ook: Vettel over de rooie na tijdstraf: ‘Ik ben boos en heb daar het recht op’

© Motorsport images.