Romain Grosjean had tijdens het Grand Prix-weekend in Australië ‘minder te klagen dan normaal’ over zijn Haas-bolide, hetgeen teameigenaar Gene Haas als goed teken ziet.

Grosjean klaagde vorig jaar geregeld steen en been via de boordradio over de Haas van 2016, onder meer vanwege aanhoudende remproblemen. De Fransman noemde de VF-16 op een gegeven moment zelfs de slechtste auto waarmee hij ooit had gereden.

Met de VF-17 van dit jaar kwalificeerde Grosjean zich anderhalve week geleden tijdens het openingsweekend in Australië echter knap als zesde, waarna hij zich ondanks een uitvalbeurt in de race onder de indruk toonde van het potentieel van de bolide van de Amerikaanse renstal.

Aan het Duitse Auto, Motor und Sport vertelt teameigenaar Gene Haas daarbij dat Grosjean tijdens het weekend zelf niet veel te zeggen – of in ieder geval niet veel te klagen – had. “Hij had minder klachten dan normaal, dus dat is een goed teken.”

Ondanks het uitblijven van punten was het een hoopgevend weekend voor Haas en volgens Gene Haas moet zijn team er de komende tijd op inzetten mee te doen om de plaatsen zeven tot en met tien. “Want realistisch gezien bezetten Ferrari, Mercedes en Red Bull de plekken één tot en met zes.”

“Wij moeten dus vooraan het middenveld zien te zitten en regelmatig punten pakken.” Het middenveld begint volgens Haas ’twee tellen achter de top’ en telt vijf teams die op een halve tel van elkaar zitten. “Het wordt dus dringen en overleven om op de plekken te finishen die we voor ogen hebben.”

Haas-teameigenaar Gene Haas.