*

Hamilton: ‘Gasly is niet eerlijk behandeld door Red Bull’

Patrick Wuite

Patrick Wuite

7 september 2020 13:49

Hamilton: ‘Gasly is niet eerlijk behandeld door Red Bull’

Pierre Gasly won afgelopen zondag voor het eerst in de Formule 1. De Fransman ‘degradeerde’ vorig jaar naar Toro Rosso, nadat zijn resultaten bij Red Bull waren tegengevallen. Lewis Hamilton denkt dat Pierre Gasly niet eerlijk behandeld is door Red Bull.

Pierre Gasly heeft het nodige meegemaakt de afgelopen achttien maanden. Hij promoveerde naar Red Bull, maar moest in de zomer plaatsmaken voor Alexander Albon. Hij ging terug naar Toro Rosso en beleefde daar een sterke tweede seizoenshelft met als kers op de taart de tweede plaats in Brazilië. Lewis Hamilton springt na de zege van de Fransman op Monza in de bres voor hem.

Lees ook: Hamilton na straf en zevende plek: ‘Dit resultaat is mijn verantwoordelijkheid’

“Ik denk dat hij niet eerlijk behandeld is bij Red Bull. Dat was, denk ik, moeilijk voor hem als coureur. Het is niet eenvoudig om je zelfvertrouwen zo snel terug te winnen. Ik ben echt daar echt van onder de indruk. Hij verdient dit succes”, meent Lewis Hamilton na de race.

“Het team verslaan, dat hem terug heeft gezet, doet denk ik pijn bij hun”, aldus Hamilton, die daarmee doelt op Red Bull.

Lees ook: Wolff ontkent ‘voortrekken’ Hamilton: ‘Stellen geen coureur boven de ander’

Foto: Motorsport Images

Gerelateerd