Voor Lewis Hamilton heeft de kwalificatie voor de Grand Prix van Monaco een tegenvallende climax opgeleverd. De Brit kwam pas in de laatste twee minuten naar buiten en werd zevende.

Hamilton had nog geen tijd staan op het moment dat Sergio Pérez crashte. De sessie lag daarna twintig minuten stil terwijl de medische hulpdiensten de Mexicaan verzorgden.

Een goede klassering voor Hamilton ging op dat moment in rook op. De McLaren-coureur zette zijn auto nog vooraan in de pitstraat. Dat mocht echter niet meer baten.

Meer dan een zevende tijd zat er niet in en daar baalt hij van. “Ik was snel genoeg om voor pole te gaan, maar dat mislukte helaas. Ik weet zeker dat ik morgen vooraan had kunnen starten”, aldus Hamilton.

“Achteraf is het gemakkelijk praten, maar ik had alvast een rondetijd moeten neerzetten. Ik kreeg na de herstart geen temperatuur in mijn banden en remmen, daardoor kon ik vooraan starten snel uit mijn hoofd zetten.”

Er zit weinig anders op dan proberen naar voren te komen in de race, beseft de McLaren-rijder. “Ik geef niet op en blijf mijn best doen, ook nu ik als zevende start. Zoveel mogelijk punten scoren wordt mijn doel.”