Lewis Hamilton heeft op zijn social mediakanalen steun betuigd aan Naomi Osaka, die zich onlangs terugtrok uit het Franse Grand Slam-toernooi Roland Garros.

Osaka weigerde in Frankrijk de pers te woord te staan na haar eerste overwinning van het tennistoernooi. De Japanse zei dat zij vanwege haar mentale gezondheid geen vragen zou beantwoorden. Veel ophef volgde en het toernooi dreigde Osaka zelfs te diskwalificeren als ze haar ‘boycot’ niet zou beëindigen. Uiteindelijk besloot de viervoudig Grand Slam-winnares zelf weg te gaan. “Ik wilde nooit een afleiding zijn”, zegt Osaka.

Lees ook: Wolff: ‘Mogen niet slingeren tussen uitbundigheid en depressie als we coureurs beoordelen’

Hamilton spreekt op social media zijn steun uit voor de acties van Osaka. “Mentale gezondheid is geen grap. Dit is echt en serieus”, schrijft de Formule 1-coureur. “Dit vergt veel moed om te doen. Laten we er allemaal voor zorgen dat Naomi weet dat ze niet alleen is. Vandaag is een goede dag om je vrienden en geliefden te vragen hoe het met ze gaat en hen te laten weten dat ze niet alleen zijn.”

Uw cookieinstellingen laten het tonen van deze content niet toe. statistics, marketing Wijzig uw instellingen om deze content te zien.
Uw cookieinstellingen laten het tonen van deze content niet toe. statistics, marketing Wijzig uw instellingen om deze content te zien.

Het afgelopen jaar is binnen verschillende sporten meer aandacht gekomen voor de mentale problemen waar topsporters soms mee kampen. Ook binnen de Formule 1 wordt gewerkt aan een betere oplossing voor de mentale druk, die de coureurs kunnen ervaren. Belangrijke woordvoerders voor verbetering zijn Hamilton, George Russell en het team van McLaren.

Lees ook: Russell: ‘Psycholoog heeft mij sterker gemaakt’

McLaren werkt sinds 2020 samen met de stichting Mind, dat zich als goede doel inzet voor mentale gezondheid. Met onder andere unieke helmdesigns voor Lando Norris en Carlos Sainz tijdens de Eifel Grand Prix vorig jaar, vroeg het team meer aandacht voor geestelijk welzijn. Ook Russell vroeg enkele weken geleden om meer begrip voor de mentale problemen die hij en andere sporters soms ervaren. “Ik denk dat zoveel mensen psychologie als een zwakte zien. Dat is absoluut niet het geval. Je geest is je sterkste wapen”, zei hij toen.