Lewis Hamilton heeft in alle openheid – via Twitter – ook zijn excuses aangeboden bij Felipe Massa en Pastor Maldonado. Kort na de race in Monaco haalde Hamilton naar beiden uit.

De kampioen van 2008 stuurde zijn auto in de straten van Monte Carlo aan tegen zowel de Ferrari van Massa als de Williams van Maldonado. Met name voor de Venezulaan waren de druiven zuur; hij was op weg naar zijn eerste finish in de punten.

Tijdens een explosief interview enige tijd na het vallen van de vlag deed Hamilton uitspraken over het tweetal die niet de schoonheidsprijs verdienen. Dat beseft hij zich inmiddels ook, vandaar dat excuses zijn gemaakt aan het adres van Massa en Maldonado.

“Belachelijk, echt belachelijk deze coureurs. Ik vind het maar stom”, reageerde Hamilton op de straffen die hij in ontvangst moest nemen van de stewards. Later toonde hij berouw. “Ik heb niemand willen kwetsen en toon respect voor de goede en slechte opmerkingen richting mij.”

“Tegen Felipe en Pastor zou ik willen zeggen dat ik mijn excuses wil aanbieden als jullie aanstoot nemen aan mijn commentaren. Jullie zijn alle twee fantastische coureurs die ik hoog heb zitten”, aldus Hamilton.

De McLaren-coureur zei zondag al sorry tegen de stewards in Monte Carlo nadat hij suggereerde dat de vele straffen voor hem dit seizoen te maken hebben met zijn huidskleur. Volgens Adam Cooper werd Hamilton gedwongen zijn woorden in te slikken. De stewards verzochten hem nogmaals langs te komen en namen vervolgens genoegen met zijn verklaring.