Lewis Hamilton heeft zijn excuses aangeboden bij de dienstdoende stewards tijdens de Grand Prix van Monaco. Dit verklaart Martin Whitmarsh. Hamilton deed enkele pikante uitspraken.

De McLaren-coureur haalde niet alleen uit naar Felipe Massa en Pastor Maldonado – twee rivalen van hem op het circuit – maar zette ook vraagtekens bij de objectiviteit van de stewards. Hamilton voelt zich gezocht.

Omdat hij zich gezocht voelt, vroeg de Brit zich hardop af of zijn huidskleur er soms mee te maken had dat hij zich dit seizoen na vrijwel iedere race (vijf keer in zes Grands Prix) bij de stewards moet melden.

“Waarom de stewards mij moeten hebben iedere keer? Ik weet het niet. Misschien omdat ik zwart ben, zoals Ali G ook zegt. Ik weet het niet”, zei Hamilton tijdens een interview met de BBC. Hij is daarna teruggegaan naar de stewards, deelt Whitmarsh.

“Lewis was direct na de race erg teleurgesteld en maakte tijdens een tv-interview een slechte grap door te refereren aan Ali G. Gelukkig kan ik melden dat Lewis terugkwam om de stewards uit te leggen dat het om een grap ging. Zij accepteren zijn verklaring”, aldus de teambaas van McLaren.

Whitmarsh kan begrip opbrengen voor de teleurstelling bij zijn coureur. “Zoals bekend brengt een start in het middenveld in Monaco nogal wat risico’s met zich mee en dat heeft Lewis ook ervaren. Zeker voor een coureur als Lewis, die nooit opgeeft, kan zoiets moeilijk zijn.”

De teambaas neemt Hamilton zoals hij is. “Dat is Lewis, dat is waarom hij een geweldige coureur is en daarom is het zo’n genot hem op de voet te volgen als hij racet. Hij is teleurgesteld omdat hij zeer snel was dit weekend zonder dat er een goed resultaat tegenover stond. Zo gaat dat in de autosport, zo gaat het in Monaco, zo is het leven.”