Aan de vooravond van zijn driehonderdste Grand Prix heeft Lewis Hamilton zijn sterkste Formule 1-rivaal aangewezen. Hij ziet Fernando Alonso, zijn teamgenoot bij McLaren in 2007, ‘op pure snelheid’ als zijn zwaarste tegenstander en hoopt dat hij nog een tijdje met de tweevoudig wereldkampioen kan strijden.

Hamilton debuteerde in 2007 bij McLaren in de Formule 1 en stond als rookie direct voor een zeer zware taak als teamgenoot van Alonso, die net twee wereldtitels had gewonnen met Renault. De twee coureurs maakten het elkaar lastig en de emoties liepen hoog op in een seizoen waarin McLaren alle constructeurspunten verloor door Spygate. Dat seizoen werd Kimi Räikkönen wereldkampioen terwijl Hamilton Alonso voor de tweede plek versloeg omdat hij meer tweede plaatsen had dan de Spanjaard.

Lees ook: Hill voorspelt zege voor Hamilton in 300ste Grand Prix

Hamilton is nu bezig aan zijn zestiende seizoen in de Formule 1 en heeft met veel grote namen gestreden, maar niemand was volgens hem sterker dan Alonso. “Ik denk dat het moeilijk is om te zeggen wie per se de sterkste tegenstander is geweest”, zegt Hamilton. “Want elke keer zit je weer in een andere fase in je leven.”

“Ik herinner me de taak om naast Fernando te rijden toen ik 22 was”, vervolgt Hamilton. “Ik was mentaal nog zo jong en qua vaardigheden natuurlijk wel in orde, maar het is een grote druk om het tegen een grootheid als Fernando op te nemen. Ik zou zeggen dat op pure snelheid Fernando de grootste tegenstander was.”

Lees ook: Alonso laakt ‘gebrek aan kennis’ nieuwe F1-fans: ‘Geen echte cultuur meer’

Hamilton heeft al een ‘paar goede gevechten’ gehad met Alonso en hoopt dat hij die nog vaker kan hebben. “Ik wou dat we er meer konden hebben. Hopelijk blijft hij racen, dus hopelijk krijgen we er meer in de toekomst”, aldus de zevenvoudig wereldkampioen.