Brendon Hartley vervangt Jenson Button tijdens de World Endurance Championship-races op Sebring en Spa, alvorens voor de 24 Uur van Le Mans weer plaats te maken voor de Brit bij SMP Racing.

Hartley werd eind 2018 bedankt voor bewezen diensten door Toro Rosso, maar is nog altijd (virtueel) in de Formule 1 actief na eerder deze week als simulatorcoureur bij Ferrari in dienst te zijn getreden. De Nieuw-Zeelander gaat echter ook weer racen, in het WEC, als tijdelijke vervanger van Jenson Button bij SMP.

Lees ook: Hartley doet boekje open over Toro Rosso-afscheid

Hartley heeft een lange staat van dienst in het WEC.

Button moet de WEC-races in Sebring en Spa laten schieten vanwege verplichtingen in de Japanse SuperGT, waarin hij voor Honda rijdt en vorig jaar kampioen werd. Button stapt wel weer in voor de 24 Uur van Le Mans, half juni. Vervanger Hartley is geen onbekende met het WEC: hij werd er in 2015 en 2017 kampioen met Porsche en won in 2017 ook Le Mans.

Hartley deelt zijn auto bij SMP met Mikhail Aleshin en oud-Formule 1-coureur Vitaly Petrov, die van 2010 tot en met 2012 in de koningsklasse actief was. Aan de andere kant van de garage vindt hij een ex-Formule 1-collega van vorig jaar: Sergej Sirotkin verloor na de laatste race van 2018 zijn Williams-zitje en rijdt voor SMP met Egor Orudzhev en Stéphane Sarrazin de laatste drie races van het WEC-superseizoen dat 2018-2019 beslaat.

Lees ook: Sirotkin neemt wijk naar WEC