Nick Heidfeld heeft tijdens de Grand Prix van Spanje de laatste startplaats op de grid verruild voor drie punten aan de finish. De Renault-coureur werkte zich op naar de achtste positie.

De Duitser startte achteraan omdat hij in de kwalificatie geen tijd wist te noteren. Zijn auto was nog niet hersteld nadat deze hevig vlam vatte tijdens de laatste vrije training. De schade kon niet op tijd worden hersteld.

Dankzij talrijke inhaalacties kwam Heidfeld in de race alsnog naar voren om zelfs in de punten te eindigen. “Ik heb me zeer goed geamuseerd tijdens de race”, deelt de coureur na de finish. “Als laatste starten en achtste worden; ik moet wel tevreden zijn.”

Toch had de race in Barcelona wat Heidfeld betreft een ronde langer mogen duren. “Dan was ik als zesde gefinisht, zeker weten. Ik kwam net één of twee ronden tekort”, ziet hij toch nog ruimte voor verbetering.

“Nadat ik Sergio Perez was gepasseerd, zag ik niemand meer voor me. Ik vroeg aan het team wat ik moest doen, want ik reed op de zachte banden en was snel onderweg. Mij werd verteld dat Rosberg met een beetje geluk te achterhalen was.”

Heidfeld ging er even goed voor zitten, maar kwam net tekort. “Er waren nog vier ronden te rijden en ik heb als een waanzinnige gepusht. In de laatste ronde zat ik op zijn staart, maar ik kon Rosberg niet meer voorbij.”

Teamgenoot Vitaly Petrov finishte als elfde. De Rus beleefde het omgekeerde scenario, want hij startte vanaf de zesde plaats en kwam met lege handen te staan.