Het [schuin}FORMULE 1 RaceReport{schuin]-team heeft vandaag met succes een complete Grand Prix-afstand afgelegd. [schuin}FORMULE 1 RaceReport{schuin]-rijders Mischa Bijenhof en Linda Vermeeren konden het volledige programma van het team probleemloos afwerken. Vanmorgen rond negen uur begon het duo in de omgeving van Nijmegen, enkele uren later kon de test in het Duitse Hockenheim met succes worden afgesloten. De auto doorstond de testdag met glans. Er deden zich geen mechanische problemen voor. Teamquotes:

Mischa Bijenhof: ,,Het ging vandaag heel goed. Vanmorgen zijn we ons programma begonnen met een rechtelijntest van Nijmegen naar Keulen. Omstreeks het middaguur hebben we in de buurt van Raststätte Rheintal-Mitterteich wat kleine dingen veranderd aan de auto, zoals de hoeveelheid benzine. Ook hebben we de gewichtsverdeling van de auto aangepast door een laptoptas van de kofferbak naar de achterbank te verplaatsen. Ik kon precies doen wat het team van me verwachtte en ik ben blij dat ik zonder problemen een Grand Prix-afstand heb kunnen afleggen. Ik had geen fysieke problemen.”

Linda Vermeeren: ,,Het is prettig om te zien dat alles naar behoren werkte. Nadat mijn teamgenoot zich in de ochtenduren concentreerde op lange runs, heb ik daarna nog flink wat kilometers gereden om te kijken hoe de auto zich gedraagt met weinig brandstof aan boord. Zoals we al verwachtten, maakte dat weinig verschil. Ook heb ik me geconcentreerd op het testen van de radio en het nieuwe satellietnavigatiesysteem, dat we zondag gaan gebruiken.”

Ben Rutte, teammanager: ,,Allebei onze rijders hebben vandaag prima werk verricht. We hoopten op een droge dag zonder technische problemen en hoewel het halverwege even begon te regenen, hebben de rijders geen fouten gemaakt. Beide rijders maakten melding van licht onderstuur op de natte Autobahn, maar dat probleem kunnen we voor zondag nog oplossen. Ik denk dat we goede vooruitgang geboekt hebben, al is het lastig om te zeggen hoeveel voordeel dat zal opleveren. De concurrentie zit immers ook niet stil. Maar op basis van vandaag kijkt FORMULE 1 RaceReport met vertrouwen uit naar de komende races.”

Einde persbericht