Het is HRT tijdens de Grand Prix van Europa niet gelukt om de achterste regionen te verlaten. De coureurs van het kleine team, Vitantonio Liuzzi en Naran Karthikeyan, finishten als 23e en 24e omdat er maar niemand uitviel.

Het aantal van 24 coureurs aan de finish was een record in de geschiedenis van de Formule 1. Er kwamen wel eens meer rijders aan de streep, maar dan was er altijd wel een uitvaller. Dat was nu niet het geval. Voor HRT viel er geen eer te behalen.

“We stelden vrijdag al snel vast dat de achterkant van de auto te warm werd, maar een oplossing bleef helaas uit. Als gevolg daarvan sleten de banden erg snel en moesten we drie pitstops maken om de finish te bereiken”, legt Liuzzi de problemen van HRT uit.

“In mijn eerste twee stints kon ik aanhaken bij de Virgins, maar ik moest ze loslaten toen we onze derde, extra pitstop moesten maken”, baalt de Italiaan. Hij hoopt op vooruitgang. “We moeten ons verbeteren om bij te blijven. We willen graag beter presteren, dat is en blijft onze motivatie.”

Ook Karthikeyan wil graag beter presteren. Al is het maar om zijn naam niet telkens onderaan in iedere uitslag terug te vinden. “Zoals verwacht werd het voor ons een zware race met een auto die moeilijk te besturen was. Niet alleen de banden speelden mij parten, ik had ook nog eens remproblemen.”

Een fout in ronde zeven betekende dat de Indiër de aansluiting met de Virgins en zijn teamgenoot verloor. “Vanaf dat moment was het voor mij een eenzame middag. Nee, ik kan – afgezien van finishen – niet veel positieve punten opnoemen na een weekend racen in Valencia.”