Sauber doet zeker mee in China, nadat het in financieel opzicht voor de korte termijn uit de brand is geholpen door sponsors die vooruitbetalen.

Dat rapporteert Autosport, dat eerder al berichtte over Saubers problemen haar personeel te betalen over de maand februari. Het team deed dit later alsnog, maar het probleem zou zich in maart hebben herhaald.

De sponsors van Marcus Ericsson zouden daarop echter een deel van hun bijdrage vooruit hebben betaald, zodat het personeel haar geld alsnog heeft gekregen. Ook is het hierdoor zeker dat Sauber er in China gewoon bij is.

Of Sauber-teambaas Monisha Kaltenborn ook naar China komt, staat volgens Autosport nog niet vast. Kaltenborn liet eerder de race in Bahrein al schieten om thuis in het Zwitserse Hinwil om aan een oplossing te werken.

Sauber zou daarbij met meerdere potentiële investeerders in gesprek zijn, zo werd eerder deze week bericht. De naam van Alfa Romeo is in die context genoemd, maar er zou mogelijk ook interesse zijn uit Zweden en Dubai.