Volgens Sauber-teambaas Monisha Kaltenborn is haar coureur Marcus Ericsson een potentiële racewinnaar. Dat zegt ze tegen Autosport.

Kaltenborn vindt dat Ericsson aan de eisen voldoet om voor de zeges te vechten. “Je moet vastberaden zijn, en de kans grijpen om op het juiste moment op de juiste plek te zijn. Ik zou niet weten waarom hij dat niet zou kunnen.”

Vooralsnog kwam Ericsson in zijn drie Formule 1-seizoenen (één bij Caterham, twee bij Sauber) niet in de buurt van de champagne. In 2015 haalde de Zweed negen punten, maar afgelopen jaar bleef de teller op nul steken.

Kaltenborn maakt zich er niet druk over. “Ik ben heel tevreden met zijn seizoen. Hij heeft een grote stap gemaakt, dat straalt hij ook uit. Hij kan zeker nog verbeteren, er is nog veel werk te doen. Maar hij kent zijn sterke punten en zal nog veel leren.”

Mentaal
Op mentaal gebied is Ericsson al een stuk sterker geworden, zegt Kaltenborn. Hij kan nu beter omgaan met de kritiek van mensen die menen dat hij niet goed genoeg is voor de Formule 1. “Hij bezit heel veel potentieel”, aldus Kaltenborn.

In november bevestigde Sauber dat Ericsson in 2017 voor het derde opeenvolgende seizoen voor de Zwitserse renstal rijdt. Dit keer zal niet Felipe Nasr zijn teamgenoot zijn, maar Pascal Wehrlein. Vorige week kondigde Sauber zijn komst aan.