*

Kvyat: ‘Betrouwbaarheid moet beter bij Toro Rosso’

Daan de Geus

Daan de Geus

28 juni 2017 10:04

Kvyat: ‘Betrouwbaarheid moet beter bij Toro Rosso’
Racepictures

Daniil Kvyat wil dat Toro Rosso er serieus werk van maakt de betrouwbaarheid van de STR12-bolide te verbeteren, na zijn vierde uitvalbeurt in acht races.

Kvyat staat in de kwalificatiestrijd gelijk met teamgenoot Carlos Sainz, met vier tegen vier, maar de punten vertellen een heel ander verhaal: Sainz staat na zes puntenfinishes al op 29, Kvyat pas op vier.

“Ik maak me enigszins zorgen”, erkent Kvyat dan ook in gesprek met Motorsport.com. “Door de problemen waar ik tegenaan loop, kan ik mijn potentieel niet tonen.”

Kvyat viel in China uit met een hydraulisch probleem, in Canada door gesteggel met een wielmoer en in Azerbeidzjan was het iets elektrisch. Tussendoor werd hij in Monaco uit de race gereden.

2017 is nog niet het jaar van Daniil Kvyat.

Frustrerend, want Kvyat maakte de laatste drie races wel telkens kans op punten. Vooral de uitvalbeurt in Bakoe was pijnlijk: “Want ik had zó veel plekken kunnen winnen door wat er allemaal gebeurde.”

“Ik heb de race echt met pijn in mijn hart gevolgd”, zegt hij. “Er gebeurde zo veel. Elke keer dacht ik: ‘Argh, dat was weer een gratis positie winst, en weer een, en ik had nu derde kunnen rijden’.”

Op het moment van zijn uitvallen reed Kvyat elfde. Buiten de punten, maar wel ruim voor bijvoorbeeld teamgenoot Sainz, die uiteindelijk achtste werd, en pal achter Kevin Magnussen, die zevende was.

Volgens Kvyat was het tot het zondag mis ging ‘een van mijn beste weekends’. Hij baalt van alle pech, die hem al te lang duurt. “Dit is al het verhaal sinds ik bij Toro Rosso terugkeerde”, zegt hij zelfs.

“Ik wil dat er zo snel mogelijk een einde aan komt”, vervolgt de Rus, die ‘zo niet verder’ wil. “Ik ga het team vragen alles te onderzoeken, want ik ben – om het zo maar te zeggen – niet extreem blij.”