Het plezier was weg na zijn degradatie van Red Bull naar Toro Rosso, maar Daniil Kvyat geniet weer van het racen. Net zoals hij van zijn duel met Max Verstappen in Singapore genoot.

“We vochten flink en ik denk dat ik dat goed heb gedaan”, geniet Daniil Kvyat na van het duel dat door Max Verstappen als ‘behoorlijk heftig’ werd omschreven.

“Het was een lekker duel”, vertelt Kvyat op zijn beurt. “Hij heeft een snellere auto, maar ik hield hem twee stints achter me, dus daar voelde ik me natuurlijk goed bij.”

Het weekend an sich was ook goed voor Kvyat, die zich als zevende kwalificeerde en als negende finishte. Dat is pas zijn derde puntenfinish in de elf races sinds zijn degradatie, waarna hij lang worstelde.

“Mijn passie is de laatste maanden op de proef gesteld, maar ik geniet weer, ik hou weer van het racen”, vertelt Kvyat. “Het was top in Singapore. Ik heb er tot en met de laatste centimeter alles gegeven.”

Behalve dat hij twee punten meeneemt uit Singapore, neemt de Russische coureur ook nog iets anders en eigenlijk belangrijkers mee: “Ik heb mijn vertrouwen terug”, vertelt hij namelijk.

Formula One World Championship 2016, Round 15, Singapore Grand Prix, Singapore, Singapore, Saturday 17 September 2016 - Daniil Kvyat (RUS) Scuderia Toro Rosso STR11.

Kvyat heeft behalve punten ook het nodige zelfvertrouwen meegenomen uit Singapore.

Hoewel Toro Rosso in een lastig parket zit door het gebrek aan vermogen van haar 2015-Ferrari, ziet Kvyat de komende race in Maleisië door de opsteker toch met het nodige vertrouwen tegemoet.

“Er zijn meer lange rechte stukken die ons pijn zullen doen, maar we gaan proberen zoveel mogelijk eruit te halen. Ik ben er van overtuigd dat we nog goed kunnen presteren.”

“Ik geloof namelijk in dit team, ook met de achterstand die we hebben qua motorvermogen. We kunnen het nog goed doen”, besluit de Toro Rosso-coureur.

In Formule 1 nr. 14 – donderdag in de winkel of op de deurmat – kun je meer lezen over Toro Rosso’s kansen en obstakels voor de rest van 2016.