Fabio Leimer, de GP2-kampioen van 2013, heeft de hoop opgegeven dat hij een zitje voor komend seizoen in de Formule 1 weet te vinden. De Zwitser kan dan ook niet anders dan blijven dromen.

Leimer was ondanks het winnen van de GP2-titel van 2013 nooit serieus met een team in gesprek voor een racezitje voor 2014 en lijkt in interview met het Zwitserse Blick nu dan ook aan te geven dat hij de hoop heeft opgegeven een plekje te vinden: “Vanuit sportief oogpunt verdien ik een stoeltje, maar we moeten een manier zien te vinden om geld bij elkaar te krijgen”, verzucht hij.

Leimers sponsor Bautro heeft volgens informatie van Blick tot op heden zo’n twintig miljoen in de loopbaan van Leimer gestoken, waarmee de nu 24-jarige coureur onder meer vier jaar in de GP2 kon financiëren, maar zou de geldkraan recentelijk hebben dichtgedraaid.

Hoewel er nu Marussia Max Chilton heeft bevestigd nog wel twee racezitjes vrij zijn bij Caterham, wil dat team coureurs die Formule 1-ervaring en/of veel geld hebben.

Aangezien Leimer dat allebei niet heeft, kijkt hij naar wat er mogelijk is in de DTM of endurance-racerij. Daarnaast blijft hij dromen: “Het is mijn doel ooit voor Ferrari te racen, maar voordat het zover is, moet ik eerst langere tijd in de Formule 1 zitten”, zo weet hij.

GP2-kampioenen
Leimer is de tweede GP2-kampioen op rij die er niet in slaagt de stap naar de Formule 1 te zetten. Leimers voorganger Davide Valsecchi ondervond in de winter van 2012 en 2013 ook al dat het zelfs met een GP2-titel op zak zeer lastig is de Formule 1 te bereiken als je niet ook over sponsorgeld beschikt, al helpt het natuurlijk niet dat Leimer en Valsecchi allebei jaren nodig hadden om kampioen te worden.