Het afgelopen weekend stond niet alleen in het teken van de Oostenrijkse Grand Prix – in Assen werd tegelijkertijd gestreden om het MotoGP-kampioenschap. Ducati Lenovo-rijder Francesco Bagnaia ging er opnieuw met de winst vandoor, maar de Formule 1-fans hadden meer oog voor het team van Gresini. Lewis Hamilton zou immers interesse hebben in een overname van het MotoGP-team.

LEES OOK: Wolff verklaart tegenvallende race Hamilton: ‘Het was een van zijn slechte dagen’

De zevenvoudig wereldkampioen is niet vies van een paar rondjes op twee wielen in plaats van vier. Hamilton is dan ook groot fan van de MotoGP. Dit weekend werd hij in verband gebracht met een overname van Gresini, het team van Nadia Padovani. De weduwe van oprichter en teambaas Fausto Padovani stond de afgelopen jaren als eerste vrouw aan het roer van een MotoGP-team.

Het doorgaans goed geïnformeerde The Race meldde zondag dat een zakenpartner van Hamilton aanwezig was in de garage van Gresini. Werkt de Mercedes-coureur aan een deal met de Italiaanse renstal? Het zou niet de eerste keer zijn dat de koningsklasse zich mengt in het motorkampioenschap. Eerder dit jaar nam Formule 1-eigenaar Liberty Media de MotoGP over van het Spaanse Dorna – tot groot enthousiasme van Hamilton.

LEES OOK: Lewis Hamilton hoopt op ‘epische’ raceweekends met F1 én MotoGP

Lees hier alles over de aankomende GP in Groot-Brittannië


De nieuwste editie van FORMULE 1 Magazine ligt NU in de winkel, maar is ook digitaal te bestellen (met gratis bezorging in heel Nederland!)