Formule 1-eigenaar Libery Media presenteert tijdens het raceweekend in Bahrein haar plannen voor de toekomstige motorformule voor 2021 en daarna aan de teams en motorfabrikanten.

Dat bericht Motorsport.com. De nieuwe motorformule is onderdeel van een reeks veranderingen die de Amerikaanse mediatycoon met ingang van 2021 in de sport wil introduceren, als de huidige overeenkomsten tussen de sport en teams aflopen.

Behalve een nieuw motorreglement, zint Liberty Media ook op het herverdelen van uitbetalingen uit de sport aan de teams en de introductie van een budget cap. Of die plannen ook gelijk in Bahrein worden besproken, is volgens Motorsport niet duidelijk.

Mercedes en Ferrari zeggen op één lijn te zitten wat betreft hun toekomstbeeld voor de Formule 1.

De toekomstvisie van Liberty Media is vooralsnog sceptisch ontvangen door de twee meest machtige teams: Ferrari en Mercedes. Zij zeggen niet op aanhoudende dominantie uit te zijn, maar willen niet dat de sport te veel verandert.

Plannen voor simpelere, goedkopere hybride V6-turbokrachtbronnen hebben ook niet op een enthousiaste reactie van Ferrari en Mercedes kunnen rekenen, terwijl ook Renault daar vraagtekens bij heeft gezet – in dat laatste geval vooral uit vrees voor een enorme wedloop.

Aston Martin staat als mogelijke nieuwkomer wel open voor de komst van een simpelere motorformule, net als de onafhankelijke motorbouwers Cosworth en Ilmor.

Met oog op de lange aanlooptijd voor het ontwikkelen van een hybride V6-turbomotor, is het belangrijk dat er snel consensus is over nieuwe motorregels. Red Bull-teambaas Christian Horner hamerde daar eerder ook al op.