Gerard Lopez is niet geheel tevreden met de resultaten van Renault tot dusver dit seizoen. De eigenaar denkt dat het voor zijn coureurs mogelijk moet zijn vaker op het podium te staan.

Vitaly Petrov en Nick Heidfeld scoorden beiden één podiumplaats dit seizoen, maar dat gebeurde in de eerste twee Grands Prix. Daarna stond geen van de Renault-coureurs nog op het ereschavot en Lopez hoopt dat daar snel verandering in komt.

De kans op meer ereplaatsen is best aanwezig, meent hij. Lopez wijst bijvoorbeeld op de zesde tijd die Petrov liet noteren in de kwalificatie voor de race in Spanje. De Rus finishte echter slechts als elfde.

“Ik wil niet zeggen dat we het seizoen goed zijn begonnen”, tempert Lopez de vreugde. “We willen hogerop, dus ik vind dat we slecht zijn gestart. Vitaly verloor tijdens zijn snelle ronde zes tienden door een probleem met de versnellingsbak. Er zit veel meer in.”

Hij vervolgt: “Vitaly was in dat geval niet zesde geworden, maar derde. Hij is pas bezig aan zijn tweede seizoen in de Formule 1. Dit betekent dat de auto genoeg potentie herbergt om zeer goede prestaties neer te zetten.”

“De eerste twee Grands Prix verliepen naar wens, maar verder niet”, concludeert Lopez. “We willen vaker op het podium staan en proberen een race te winnen als Red Bull een keer niet domineert. En we willen derde of vierde in het constructeurs-WK worden. Het moet dus beter.”