Het team van Lotus moest zich afgelopen maandag in de rechtbank verantwoorden voor een belastingschuld, maar die zaak werd verdaagd en Lotus is niet bang dat deze vervolgd zal worden.

Het in financieel zwaar weer verkerende Lotus moest zich bij de rechtbank in Londen melden omdat de Britse belastingdienst een zaak tegen de renstal heeft aangespannen. De zaak werd echter uitgesteld door inmenging van Renault, dat het team wil overnemen, zo meldt Autosport.

De rechtbank heeft besloten Renault en Lotus meer tijd te geven om de overname rond te krijgen, waarbij de zitting is uitgesteld naar volgende week vrijdag 18 september. Lotus en Renault hebben daardoor tot die tijd ook nog de kans een schikking te treffen met de Britse belastingdienst.

Matthew Carter, de ceo van Lotus, heeft er vertrouwen in dat dit zal lukken. “Ik denk niet dat deze zaak nog voor de rechtbank zal komen”, stelt Carter, wiens team wel eens failliet had kunnen gaan als de rechtbank de belastingdienst in het gelijk had gesteld.

“Ik denk echter dat niemand wil zien dat we faillissement moeten aanvragen, dus het is nu zaak om alles netjes af te handelen en de mensen die nog geld van ons krijgen te betalen”, meldt Carter, die benadrukt dat ‘Lotus en Renault er allebei op gebrand zijn de overname rond te krijgen’.

Zelfs als de deal op het laatste moment niet doorgaat, kan Lotus het seizoen volgens Carter afmaken. Volgens mediaberichten zijn Lotus en Renault onderling echter al akkoord, maar twist Renault nog met Formule 1-baas Bernie Ecclestone over de hoogte van de ‘historische uitbetalingen’ uit de sport.