Williams-nieuwkomer George Russell kan net zo’n indrukwekkend debuutseizoen in de Formule 1 afwerken als Charles Leclerc afgelopen jaar heeft gedaan. Dat denkt Williams-kopstuk Paddy Lowe.

Lowe, technisch directeur en aandeelhouder van het Britse team, noemt Russell in gesprek met Racer ‘een van de beste aankomende talenten’ momenteel in de Formule 1. “Ik hoop dat we van George net zulke staaltjes van supersterrenkwaliteit gaan zien als Charles in 2018 heeft getoond”, voegt Lowe daaraan toe.

Lees ook: Russell debuteert in 2019 bij Williams: ‘Een hele eer’

Russell na het winnen van de Formule 2-titel.

Ondanks zijn enthousiasme en optimisme maant Lowe wel tot geduld aangaande Russell: “Want door de jaren heen hebben we ook wel gezien dat het per coureur verschilt hoeveel tijd ze nodig hebben om aan de Formule 1 te wennen.”

“De ene coureur is sneller gewend dan de ander – maar dat zegt niet per se iets over het niveau waar hij uiteindelijk op terechtkomt. We beginnen 2019 daarom ook niet met bepaalde, specifieke verwachtingen voor George, behalve dat we denken dat hij op den duur een van de topcoureurs in de Formule 1 wordt.”

Leclerc vs Russell
In zekere zin valt er wel een parallel te trekken tussen de 21-jarige Leclerc en twintigjarige Russell: ze wonnen allebei met ART de GP3-titel. Leclerc in 2016, Russell in 2017. In het jaar na hun GP3-titel pakten ze direct de kroon in de Formule 2: Leclerc in 2017 met PREMA, Russell in 2018 met ART.

Lees ook: Mercedes-junior Russell in stijl naar Formule 2-titel

Leclerc debuteerde in 2018 in de Formule 1 verder bij Sauber, dat het jaar ervoor als laatste in het WK eindigde. Russell stapt volgend jaar in bij Williams, dat afgelopen seizoen laatste was. Leclerc kwam in zijn debuutseizoen tot tien puntenfinishes en pakte met 39 punten de dertiende plek in het WK. Hij rijdt in 2019 voor Ferrari. Leclerc is ook een Ferrari-talent, terwijl Russell een Mercedes-junior is.

Leclerc in actie voor Sauber.