Manor zal nog enige tijd wachten met het kiezen van coureurs voor 2016. Het kleine achterhoedeteam wil zich ogenschijnlijk eerst op de rest van het seizoen concentreren.

Dat vertelt Manor-topman Graeme Lowdon aan Motorsport-Total. Gevraagd of hij al over coureurs voor 2016 nadenkt, antwoordt hij als volgt: “We zullen daar pas veel later over beslissen. Het gaat er voor ons eerst om ons op dit jaar te concentreren, met de coureurs die daarin voor ons aantreden.”

Will Stevens is dit jaar een vaste waarde bij Manor, terwijl Roberto Merhi aan twaalf van de veertien races waarin een Manor aan de start verscheen heeft meegedaan. In Singapore en Japan werd hij echter vervangen door Alexander Rossi, die ook in Amerika, Mexico en Brazilë weer zal racen. Merhi zal daarna in Abu Dhabi weer instappen omdat Rossi dan verplichtingen heeft in de GP2, net zoals afgelopen weekend in Rusland het geval was.

Behalve dit drietal zijn ook Mercedes-protegé Pascal Wehrlein en de Indonesische GP2-coureur Rio Haryanto als kandidaten voor Manor genoemd. Wehrlein omdat er mogelijk iets geregeld kan worden met Mercedes, dat in 2016 motoren zal levereren aan Manor. Haryanto omdat hij naar verluidt flink wat geld mee kan nemen.

Hoewel Lowdon zelf geen namen noemt, erkent hij dat er ‘ondanks dat het niet makkelijk is, veel goede coureurs zijn die proberen een Formule 1-zitje te verkrijgen’. Volgens de Brit is Manor door haar overstap op Mercedes-motoren, haar aanstaande technische samenwerking met Williams én de intentie om in 2016 meer geld in het team te pompen daarbij ‘een aantrekkelijke optie’ voor dat soort coureurs, zo verklaart hij tegenover Autosport.