Officieel mag het doek dan al gevallen zijn voor het team, bij Marussia geven ze de hoop nog niet op. De curator is in verregaande gesprekken met een mogelijke overnamepartner, meldt Sky Sports.

Het doel is om Marussia – of Manor, zoals de renstal op de inschrijflijst voor 2015 verscheen – in Abu Dhabi alsnog aan de start te krijgen. Er is wel enigszins haast geboden bij het rondkrijgen van de deal, want het materiaal moet dan eind deze week al op transport richting het Yas Marina-circuit. Om de wederopstanding van het team mogelijk te maken, is tussen de 3,5 en 6,5 miljoen euro nodig.

Afgelopen vrijdag maakte de curator bekend dat het team definitief op de fles gaat, waarbij tweehonderd man personeel zijn baan verliest. Marussia-teambaas Graeme Lowdon vertelde in Brazilië echter tegen Sky Sports F1 dat hij zich nog niet gewonnen geeft: “Ik denk niet dat er geen weg meer terug is. We blijven knokken tot er écht geen kans meer is. En op dit moment is er nog een reële mogelijkheid dat we er in Abu Dhabi en in 2015 bij zijn.”

Caterham

Ondertussen is de crowdfunding-actie bij collega-noodlijdend team Caterham nog in volle gang. Met – op moment van schrijven – nog tweeënhalve dag te gaan, heeft de renstal iets meer dan de helft van de benodigde drie miljoen euro opgehaald. Ruim 3600 mensen hebben geld aan het team gedoneerd. Lukt het Caterham niet om het resterende bedrag op te halen, dan is het zo goed als zeker dat het team er ook in Abu Dhabi niet bij is.