Met drie Grands Prix in vier weken tijd wordt de maand mei een periode waarin het seizoen voor Ferrari wordt gemaakt of gebroken. Felipe Massa probeert zich terug in de titelstrijd te vechten.

De Braziliaan kijkt, net als teamgenoot Fernando Alonso, tegen een achterstand aan van meer dan veertig punten op Sebastian Vettel. Waar Vettel al twee races won, stonden de Ferrari-coureurs nog niet eens een keer op het podium.

“Het is duidelijk dat we in Turkije een goed resultaat nodig hebben en een stap voorwaarts moeten zetten”, erkent Massa in Istanbul. “Het is belangrijk dat we weer een rol spelen in de titelstrijd en daar doen we ons best voor.”

Massa won de Turkse Grand Prix in 2007, 2007 en 2008, maar weet dat het dit keer een moeilijk verhaal wordt omdat de auto niet optimaal is. “We moeten aan de bak om de auto te verbeteren, maar ik denk dat Red Bull in de kwalificatie nog steeds de snelste is.”

Haast is echter geboden, beseft de Ferrari-coureur. “De komende vier weken staan drie Grands Prix op het programma, met ook nog eens de races in Spanje en Monaco kort achter elkaar. We moeten dus zorgen dat onze updates naar behoren presteren.”