*

Mercedes eert Ferrari: safetycar kleurt rood ter ere van duizendste F1-race Ferrari

Laurens Stade

Laurens Stade

10 september 2020 12:39

Mercedes eert Ferrari: safetycar kleurt rood ter ere van duizendste F1-race Ferrari
Mercedes

De safetycar zal er dit weekend anders uit zien dan normaal. De Mercedes-AMG GT R, normaal gesproken zilver gekleurd, zal op Mugello rood kleuren ter ere van de duizendste Formule 1-race van Ferrari.

“De Toscaanse Grand Prix wordt de duizendste Formule 1-race van Ferrari en markeert de lange racetraditie van dit geweldige Italiaanse merk”, zegt Mercedes-teambaas Toto Wolff. “We zullen deze prestatie eren door de safetycar in Ferrari-rood te laten rijden, onze knipoog naar een racegeschiedenis die ons een paar van de beste momenten in de Formule 1 heeft gebracht. De mannen en vrouwen van Maranello hebben een trotse geschiedenis om te vieren en wij betuigen respect aan die vieringen”, aldus Wolff.

Lees ook: Video: Ho-Pin Tung over Mugello: ‘Dit wordt fysiek gezien de zwaarste race van het jaar’


Ferrari zelf zal dit weekend ook met een speciale livery rijden. Het Italiaanse team rijdt met een donkerrode kleur, dezelfde kleur als de 125 F1 uit 1950, waarmee Ferrari in 1950 debuteerde in het Formule 1-kampioenschap. Tevens zullen Sebastian Vettel en Charles Leclerc speciale overalls dragen en heeft Leclerc al zijn speciale helm voor dit weekend getoond.

Lees ook: Ferrari komt met aangepaste livery naar Mugello

Lees meer over

Mercedes Safetycar