Mercedes AMG ontkent de geruchten dat het voor het seizoen 2018 motoren gaat leveren aan het team van McLaren. Vorige week maandag was de deadline om een motorwissel voor volgend jaar door te geven aan de FIA, maar dat heeft de Britse renstal niet gedaan.

McLaren kampt al het hele seizoen met problemen, deels veroorzaakt door motorleverancier Honda. Het Britse team zou daarom hebben gesproken met Mercedes AMG over een mogelijke motordeal voor 2018, maar daar komt nu dus niets van terecht. Vorige week maandag 15 mei was de deadline waarop teams een motorwissel voor 2018 moesten doorgeven aan de FIA, maar McLaren heeft dat niet gedaan. Een goede zaak, vindt men bij Mercedes.

“Het is belangrijk voor de Formule 1 dat Honda erin blijft”, zegt Mercedes-teambaas Toto Wolff tegen het Duitse Auto, Motor und Sport. “Ik ben ervan overtuigd dat Honda de problemen oplost.”

McLaren-teambaas Eric Boullier sluit zich aan bij zijn collega en zegt dat het team “een langdurig contract heeft met Honda.” Aandeelhouder Monsour Ojjeh vindt dat het Britse team het contract met de Japanse motorleverancier moet respecteren.

Mercedes-adviseur Niki Lauda sluit een motordeal met het team uit Woking ook uit. “Ik zou nu mijn veto geven”, zegt hij. “Twee jaar geleden heb ik gepleit om Red Bull van Mercedes-motoren te voorzien, maar dat zou ik nu ook niet meer doen. We moeten ons nu volledig focussen op het titelgevecht met Ferrari, en niet een van onze concurrenten sterker maken.”