Twee keer twee man op het podium in een week tijd. Het enige wat ontbreekt voor Mercedes is een overwinning maar de vooruitgang zal Lewis Hamilton en George Russell met een uitstekend gevoel de zomerbreak insturen. “Dit is geweldig voor ons, we komen dichterbij”, jubelde Hamilton.

Na een imponerende opmars in de slotfase moest Hamilton alleen Max Verstappen voorlaten. “Ik had graag het gevecht aangegaan maar er waren niet genoeg rondjes. Zij hebben nog wel de overhand maar voor ons is het geweldig om met dit resultaat de pauze in te gaan. Twee auto’s weer op het podium, dat is speciaal.”

Lees ook: Verstappen met goed gevoel op vakantie na masterclass in Hongarije

Foto: Motorsport Images

Hamilton, gestart van de zevende plek, bouwde zijn race gestaag op en sloeg aan het einde toe. “Ik worstelde in het begin met de banden, ik wist niet goed of ik wel in de buurt kon komen. Maar gaandeweg ging het beter. De koelere omstandigheden leken ons te helpen, als we gisteren dat DRS-probleem niet hadden gehad, hadden we misschien wel kunnen winnen. Nu herpakken tijdens de zomerbreak en de focus op de tweede helft.”

Polesitter George Russell was iets minder enthousiast maar zag ook in dat dit voor Mercedes een mooie stap is. “Toen het begon te spetteren voor de race, besloot ik voor de softs te gaan, dat ging goed in die eerste stint. Met de medium ging het minder goed. Maar het team doet fantastisch werk, ik ben erg trots op iedereen. Het is een intens seizoen geweest tot nu toe, de pauze zal iedereen ongetwijfeld goed en dan komen we weer goed voor de dag in Spa.”

Lees ook: Winnaar Verstappen geniet van Hongaarse heldenrit, inclusief 360: ‘Bijna niet te geloven’

Uitslagen GP Hongarije 2022 - Race