Pastor Maldonado en Romain Grosjean starten morgen in Oostenrijk als dertiende en vijftiende aan de race. Echt lekker loopt het dus niet bij Lotus.

Eigenlijk noteerden de twee Lotus-coureurs de veertiende en zestiende tijd, maar omdat Sergio Pérez nog een positiestraf moet uitdienen schuiven de heren allebei een positie op. Dat zorgt niet voor minder ontevredenheid bij de renstal uit Enstone.

“Het is geen geheim dat we het hele weekend het al lastig hebben”, stelt Grosjean. “Mijn eerste kwalificatie verliep heel goed, maar de tweede sessie was veel moeilijker. Onze snelheid met weinig brandstof is niet goed. Dat werd vandaag duidelijk. Gisteren liepen we met veel brandstof aan boord best snel, dus hopelijk hebben we daar in de race weer wat aan. Inhalen wordt moeilijk omdat onze topsnelheid niet een van onze pluspunten dit jaar is.”

Maldonado hapte in de kwalificatie flink wat grind maar start wel voor zijn teamgenoot. “Het was een goede ronde gezien het pakket dat we tot onze beschikking hebben. Maar we staan natuurlijk nog niet waar we willen staan. We hoopten hier wat sneller te zijn, maar bergopwaarts hebben we het lastig. Ik kijk uit naar morgen.”