Bij beide neutralisaties had Giedo van der Garde nét zijn pitstops er opzitten. Dit verstoorde zijn plannen voor de Britse Grand Prix en de Caterham-coureur eindigde daarom als laatste.

De Nederlanders eindigde de race op Silverstone als achttiende. “Dit was eerlijk gezegd een frustrerende middag”, vertelt hij na afloop van de Grand Prix. “En ik kon er weinig aan doen. We begonnen de race met de strategie die we gisteren in de laatste vrije training hadden uitgestippeld. Ik wilde zo lang mogelijk doorrijden met mijn banden om voordeel te hebben van wat er voor mij zou gebeuren.”

Neutralisaties

“Dat verliep allemaal volgens plan totdat de eerste safetycar naar buiten kwam”, vervolgt Giedo van der Garde. “Ik was net binnen geweest en verloor daardoor gelijk de terreinwinst. Daarna zetten we ons plan wel door en ik was goed bezig met mijn laatste stint. Toen kwam er weer een neutralisatie nadat ik had gestopt en eindigde ik waar ik begon.”

Van der Garde was nog in een fel gevecht verwikkeld met Max Chilton. “Ik kon na de neutralisatie tot en met de finish vol doortrappen. Ik kwam nagenoeg tegelijk met Chilton over de vlag”, aldus de Caterham-coureur, die met een tiende achterstand nét het onderspit delfde. “Ik haalde hem een aantal ronden eerder nog wel in, dus het is erg jammer dat ik niet voor hem kon blijven. Het was een eerlijk gevecht en zonder neutralisaties was ik hem denk ik wel voor gebleven.”

Nürburgring

“We hebben een beetje vooruitgang geboekt: we staan nu iets dichter bij onze concurrenten. De Grand Prix van Duitsland staat nu op het programma en die wordt verreden op een leuk circuit”, vertelt Van der Garde over de race op de Nürburgring. “Het is gelijk komende week dus we kunnen doorpakken. Dit seizoen draait om blijven leren, blijven vechten en nooit opgeven.”

Charles Pic

Teamgenoot Charles Pic eindigde voor beide Marussia’s en hield, mede dankzij de neutralisaties, Valtteri Bottas en Esteban Gutiérrez in het vizier. “Dit was denk ik een best goede race”, vertelt de Fransman. “Ik ben te spreken over hoe het ging. Ik kon de banden goed ontlasten en voordat de laatste neutralisatie er kwam, reed ik voor Bottas. Uiteindelijk finishte ik als vijftiende: niet slecht.”

“Ik kon mijn concurrenten eenvoudig voor blijven dus dat is iets positiefs. Het was een goed weekend voor mij. We komen weer een beetje op het niveau dat we in Bahrein en Spanje hadden. Mijn pitstops verliepen goed, de strategie gaf me de kans om met de Williams-wagens te racen. Ook hebben we veel informatie verzameld over de verbeteringen die we naar deze race hebben meegenomen.”