Vitaly Petrov is tijdens de slotfase van de Grand Prix van Monaco naar het ziekenhuis afgevoerd. De Rus klaagde na een ongeval over pijn in zijn linkerenkel en kon niet zelf uit de auto stappen.

Tijdens de 69e ronde van de race ontstond een onoverzichtelijke situatie toen de drie leiders een groepje achterblijvers op een ronde wilden zetten en Adrian Sutil ook nog eens een lekke band kreeg.

Dit leidde tot de nodige schade. Sutil hield zijn auto niet meer onder controle in de Zwembad-chicane, Jaime Alguersuari reed tegen de achterkant van Lewis Hamilton aan en ook Petrov werd slachtoffer.

De Renault van de Russische coureur kwam nog niet eens met zoveel snelheid tegen de vangrails aan, maar het was hard genoeg om hem pijn te bezorgen. Petrov werd na de nodige verzorging ter plaats met een ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

Volgens Renault is de coureur bij bewustzijn en is er geen sprake van botbreuken. Wel bevestigt het team dat zijn coureur klaagt over pijn in zijn enkel en daarom naar het ziekenhuis is gebracht.

Doktoren konden tijdens de eerste onderzoeken geen breuk vaststellen. Als na meer scans blijkt dat er inderdaad niets aan de hand is, keert Petrov spoedig terug naar de paddock.