*

Paddockposts: Basisprincipes van racen in de F2, Verstappen dolt met engineer

Marijn Sourbron

Marijn Sourbron

3 augustus 2020 11:24

Paddockposts: Basisprincipes van racen in de F2, Verstappen dolt met engineer
Red Bull

De Grote Prijs van Groot-Brittannië vormde het eerste deel van het tweede drieluik van het seizoen. De terugkeer van Nico Hülkenberg, Verstappen in niemandsland en een knotsgekke slotfase: er was voldoende om te bespreken, ook op sociale media. FORMULE 1 verzamelt de beste tweets, Instagram-berichten en Insta-stories van het GP-weekend.

Nico Hülkenbergs eerste sessie sinds Abu Dhabi 2019 verliep zonder problemen, alhoewel…

Lees ook: Olav Mol over zijn eerste ‘corona-GP’ vanaf locatie: ‘De paddock lijkt nu haast een filmset’

Op zaterdag krijgt Hülkenberg steun van de man die hij vervangt, Sergio Pérez. Die tweede startrij waar de Mexicaan het over heeft, lukte echter niet.

Foto: Instagram/schecoperez

De Formule 2 wordt gezien als laatste stap naar de F1, maar soms, heel soms, worden er ook de basisprincipes van racen opgefrist.


Lees ook: Rust op boordradio Mercedes te midden van de chaos: ‘Ehm, het gebeurt ook bij mijn band’

Herinnert u zich Captain Tom Moore nog? De Brit werd bekend door zijn inspanningen om geld in te zamelen voor een goed doel in de aanloop naar zijn 100ste verjaardag. ‘Captain Tom’ is grote fan van Norris en kreeg – coronaproof – een rondleiding in de McLaren-garage.

Red Bull met een beetje zelfspot, maar ook een steekje naar Racing Point.

Lees ook: Overstuur: Hulk

Pirelli illustreert ‘een volle tank’.

Max Verstappen rijdt tijdens de race lange tijd in niemandsland. “Vergeet je niet te drinken?”, grapt de Nederlander met zijn engineer Gianpiero Lambiase.

Mercedes beleefde een incidentrijke slotfase. Ook de social media-beheerder hield het even niet meer.

“Ik had graag willen racen, maar een probleem aan onze krachtbron voorkwam dat”, vertelt Nico Hülkenberg op Instagram. “Misschien volgende week.”

Uw cookieinstellingen laten het tonen van deze content niet toe. statistics, marketing Wijzig uw instellingen om deze content te zien.

SILVERSTONE, UNITED KINGDOM – AUGUST 01: Max Verstappen, Red Bull Racing RB16 during the British GP at Silverstone on Saturday August 01, 2020 in Northamptonshire, United Kingdom. (Photo by Glenn Dunbar / LAT Images)