Sinds Jolyon Palmer een contract voor 2016 tekende bij Lotus, is het team overgenomen door Renault. Goed nieuws voor de toekomst, maar 2016 kan ondertussen wel eens een lastig jaar worden, weet hij.

“Ik denk dat 2016 een erg spannend jaar voor ons wordt, maar het zal niet het makkelijkste seizoen zijn. Dat zijn overgangsjaren immers nooit”, zo stelt Palmer – die volgend jaar zal debuteren voor het team waar hij in 2015 al als testrijder voor actief was – in interview op de website van de renstal.

“Ik streef er uiteraard wel naar zelf een zo goed mogelijk jaar te hebben, want dit team beschikt over enorm veel potentieel voor de lange termijn. Ik hoop er met goede resultaten dan ook voor te zorgen dat Renault na 2016 met me verder wil, zodat ik hier lang kan blijven en we in de toekomst met een goede auto om de titel kunnen vechten”, vervolgt de GP2-kampioen van 2014.

Meedoen om de hoofdprijzen zal ook volgens Renault-ceo Carlos Ghosn enige tijd kosten. Hij denkt dat het team dat in 2015 als Lotus als zesde in het WK finishte zelfs onder de Renault-naam en met de bijbehorende investeringen pas ‘over een jaar of drie’ mee kan doen om de titels. Renault maakt in januari overigens meer bekend over haar plannen. De verwachting is echter dat het gewoon met Palmer en Pastor Maldonado als coureurs aantreedt.