Jolyon Palmer erkent dat hij geld neerlegt om in 2016 voor Lotus te mogen racen, maar volgens de Brit gaat het niet om een enorm bedrag: “Er zijn andere coureurs die volgens mij veel meer meenemen.”

Dat vertelt Palmer, die dit jaar al als testrijder voor Lotus actief is, aan F1i.com. De Engelsman, die zo’n twee weken geleden door Lotus werd aangekondigd als coureur voor 2016, vertelt dat Lotus hem niet heeft gevraagd extra geld bij elkaar te krijgen om promotie te maken naar een racezitje.

“Zo is het niet gegaan”, stelt Palmer. “Er wordt tegenwoordig gedacht dat talent alleen niet genoeg is om de Formule 1 te bereiken, maar wat ik verder nog bijdraag, valt volgens mij wel mee. Er zijn andere coureurs die volgens mij veel meer meenemen.”

“Natuurlijk hebben we wel het hele jaar hard gewerkt om sponsoren te vinden, want we gingen er vanuit dat dit belangrijk zou zijn bij het vinden van een racezitje, maar uiteindelijk kwamen we er toch uit met Lotus en Renault”, zegt hij, doelend op het team en haar zeer waarschijnlijke nieuwe eigenaar.

Volgens Palmer draaide het bij de beslissing om voor hem te gaan dus zeker niet alleen om geld. Wat hij als testrijder op de baan liet zien en zijn bijdrage daarnaast, met de engineers op het circuit en op de fabriek, was volgens Palmer ook ‘zeer belangrijk’.

De 24-jarige Palmer, de zoon van oud-Formule 1-coureur Jonathan Palmer, wordt onder meer gesteund door de bedrijven van zijn vader, die tegenwoordig enkele Britse circuits uitbaat. Ook kan hij op steun rekenen van een investeringsmaatschappij en verzekeraar.

Renault
Wat de GP2-kampioen van 2014 verder vertelt, is dat hij zich geen zorgen maakt om de vermoedelijke overname van Lotus door Renault. “Ik ga er vanuit dat het rond komt en we in 2016 als Renault verdergaan. Volgens mij is dat ook wat iedereen bij het team denkt.”

Volgens Auto, Motor und Sport is er overigens nog altijd geen officieel akkoord voor de overname gegeven door Renault-ceo Carlos Ghosn. De Duitse publicatie stelt echter dat alles er verder op wijst dat de overname wel doorgaat en Renault dit in Abu Dhabi, tijdens het finaleweekend, zal aankondigen.