Jolyon Palmer is blij verrast met de resultaten van Renault tijdens de eerste testweek in Barcelona. Samen met teamgenoot Nico Hülkenberg zat hij bij de acht snelste tijden van de eerste testsessie. 

Een positieve verassing voor het team dat vorig jaar achtste werd in het constructeurskampioenschap en in slechts drie races punten wist te scoren. Renault heeft een strakke reorganisatie doorgemaakt in de winter. Bij de presentatie van de nieuwe auto voor dit jaar werd bovendien oud-wereldkampioen Alain Prost geïntroduceerd als adviseur van het Franse fabrieksteam. Het team heeft daarom dit seizoen zijn zinnen gezet op de vijfde plaats.

De resultaten van de eerste testweek in Barcelona zijn geen garantie voor de rest van het seizoen, maar Palmer is wel positief. “Ik ben blij verrast. Ik denk dat we deze week erg sterk hebben gepresteerd. Maar we weten natuurlijk nog niet waar de rest staat en hoe het er volgende week en in Melbourne uit gaat zien.”

Helemaal vlekkeloos verliep de testweek voor Renault echter niet, moet ook Palmer toegeven. Zo bleef een uitstapje naar de grindbak hem niet bespaard. De Britse coureur blijft wel optimistisch. “We hebben niet heel veel clean runs gedaan de eerste dagen, we probeerden kilometers te maken. Maar de auto voelt goed, de rondetijden zien er oké uit. Ik denk dat we in een goede positie zitten.”

https://twitter.com/F1/status/837651925168435201