Sergio Pérez is relatief ongeschonden gebleven bij zijn zware crash tijdens de kwalificatie in Monaco. De Mexicaan liep geen botbreuken op, maar wordt wel ter observatie opgenomen in het ziekenhuis.

De Sauber-coureur verloor in Q3 bij het uitkomen van de tunnel in Monte Carlo de controle over zijn auto en belandde hard in de vangrails. De medische hulpdiensten waren zo’n twintig minuten met Pérez in de weer voordat hij zijn auto verliet.

Kort daarna kwam al het nieuws naar buiten dat de 21-jarige rijder bij bewustzijn en aanspreekbaar was, maar ook dat hij klaagde over pijn in zijn benen. Daarop werd hij per ambulance naar een ziekenhuis in de buurt vervoerd.

De doktoren in het ziekenhuis willen Pérez vannacht graag goed in de gaten blijven houden omdat hij wel een hersenschudding heeft. Zijn conditie is verder stabiel en er is geen sprake van botbreuken, ook niet in zijn pijnlijke benen. Wel verstuikte hij zijn dijbeen.

Het nieuws dat Pérez een nacht ter observatie in het ziekenhuis moet blijven, betekent waarschijnlijk  dat hij niet deelneemt aan de race. Daar had hij wel recht op, maar hij mag zijn tiende startplek niet innemen. Een bevestiging hiervan moet nog wel volgen.