*

Racing Point plant grote updates voor Singapore: ‘Willen vierde worden bij constructeurs’

Laurens Stade

Laurens Stade

12 september 2019 16:00

Racing Point plant grote updates voor Singapore: ‘Willen vierde worden bij constructeurs’
Motorsport Images

Racing Point-teambaas Otmar Szafnauer zegt dat het team grote updates meeneemt naar Singapore. De Britse renstal hoopt daarmee een stap naar voren te zetten en uiteindelijk een aanval te kunnen openen op de vierde plaats bij de constructeurs. Sergio Pérez gelooft dat de teambaas daarmee een realistisch doel zet: ”We moeten drie tienden zien te vinden.”

In Spa-Francorchamps pakte Racing Point negen punten, dankzij de zesde plaats voor Pérez en de tiende plaats voor Lance Stroll. De Italiaanse Grand Prix verliep dankzij het incident tussen Vettel en Stroll wat minder voor de Britse renstal. Pérez kwam als zevende over de finish. De teambaas is tevreden over het verloop van de afgelopen twee races.

”We verwachtten goed te zijn in Spa, en dat was ook het geval”, zegt Szafnauer tegen Motorsport.com. ”We verwachtten goed te zijn in Monza. Nu verwachten we ook behoorlijk goed te zijn in Singapore, omdat we nog wat trucjes achter de hand hebben”, aldus Szafnauer.

Lees ook: Pérez: ‘Het was heel moeilijk om Verstappen achter me te houden’

Op de vraag of dat inhoudt dat Racing Point met een update komt, antwoordt de teambaas: ”Ja, er komt een nieuwe update. Een grote update. Van daaruit kunnen we meer van de auto leren, de setup in orde krijgen en dan zullen we weer zoals gewend aan de top van het middenveld staan, waar we horen”, aldus Szafnauer.

Foto: Motorsport Images

‘Stap van drie tienden nodig’
Racing Point-coureur Sergio Pérez, die onlangs nog een driejarig contract tekende bij het team, hoopt dat de Britse renstal McLaren en Renault kan inhalen als het gaat om prestaties. ”We hebben absoluut vooruitgang geboekt, dus ik voel me gemotiveerd om de doelen voor de rest van het jaar te halen. Ik wil dat we het seizoen afsluiten met de vierde beste auto van het veld, regelmatig op verschillende circuits”, aldus de 29-jarige Mexicaan.

Pérez vindt de ambities van Szafnauer realistisch. ”Ik denk dat het realistisch is, en we hebben het als ons doel. Ik denk dat we daarvoor wel een stap van drie tienden van een seconden moeten maken, als we gemiddeld de vierde snelste willen zijn. We zitten er dichtbij, maar drie tienden is wel heel veel, zelfs als de rest niet zou verbeteren”, aldus de Mexicaan.

Lees ook: Waarom Verstappen niet voorbij Pérez kon komen: ‘Probleem met de toerenbegrenzer’

Momenteel staat Racing Point zevende in het constructeurskampioenschap met 46 punten. Het team staat daarmee 37 punten achter op de leiders van het middenveld, McLaren.