*

Pérez: ‘Het was heel moeilijk om Verstappen achter me te houden’

Daan de Geus

Daan de Geus

8 september 2019 19:03

Pérez: ‘Het was heel moeilijk om Verstappen achter me te houden’
Motorsport Images

Tot drie keer toe kwam Max Verstappen Racing Points Sergio Pérez tegen op Monza, waaronder in de slotfase. De Nederlander kwam er maar niet langs bij de Mexicaan, die met een sterke rit zes waardevolle punten voor zijn team pakte.

De eerste keer dat Verstappen zijn Mexicaanse collega tegenkwam, was bij bocht één bij de start. Verstappen ging daar voorzichtig in, maar het veld voor hem dook alsnog trager dan gedacht de eerste chicane in en Verstappen reed tegen de achterkant van Pérez’ auto aan.

Voor Verstappen betekende het een vroege pitstop, Pérez kon zijn weg zonder gevolgen vervolgen na zijn start van P18, een gridpositie waarop hij terecht was gekomen vanwege een gridstraf voor een motorwissel. Aan het eind van de rit finishte hij elf plekken hoger, op plaats zeven.

Pérez zag Verstappen daarbij nóg twee keer – en een stuk langer – groot in zijn spiegels. Aan het eind van de eerste helft van de race zat de Nederlander in de laatste ronden voor zijn stop achter Pérez, niet veel later sloot hij wederom aan en zat vervolgens van ronde 35 t/m de finish in ronde 53 klem achter Pérez.

Lees ook: Verstappen: ‘Qua snelheid waren we goed onderweg’

“Het was heel moeilijk om Max achter me te houden”, vertelt een opgeluchte Pérez – want het lukte hem dus wel – na afloop. “Max was namelijk heel, heel snel. Hij zat binnen no-time weer achter me, maar ik verloor gelukkig geen tijd toen ik Antonio Giovinazzi inhaalde en het pakte allemaal goed voor ons uit.”

Makkelijk was het echter zeker niet, herhaalt Pérez nog maar eens. “Die laatste vijftien tot twintig rondjes, met Max achter me, waren echt heel tricky. Maar we zijn gewoon tot en met de vlag blijven pushen.”

Zijn zevende plek levert Pérez en Racing Point na een race met ‘goede pace en goede inhaalacties’ zes punten op. “Waardevolle punten voor het team”, weet Pérez. “Helaas voor ons heeft Renault hier dik gescoord, maar wij komen in Singapore met een update en hopelijk zijn we daarmee terug in de strijd.”

Lees ook: Ricciardo na beste teamresultaat Renault in 11 jaar: ‘Hebben stappen gezet met de motor’

Na veertien van de 21 races staat Racing Point zevende in het constructeursklassement met 46 punten. Renault is vijfde met een score van 65, Toro Rosso staat er nog tussen met 51. Best of the rest achter de top drie is McLaren met 83 punten.